donderdag 21 april 2011

# 22 Bibliotheek 2.0 en de toekomst van bibliotheken

Met het oog op de teruglopende uitleencijfers en bezoekersaantallen, denk ik dat het erg belangrijk is dat we als bibliotheek actief meegaan in de (digitale) veranderingen om ons heen.
De You Tube filmpjes van Dennis Eijsten spraken mij erg aan! Door samenwerking met bibliotheek.nl worden locale bibliotheken meer zichtbaar. Een goed idee om een bibliotheekwidget op een Hyvespagina te plaatsen. Kinderen zien de widget op de pagina van hun vriendjes, klikken erop en worden doorgetransporteerd naar bibliotheek.nl. Goed dat de grafische vormgeving van de site wordt aangepast aan de leeftijd van de gebruiker. Voor een kind van 11 krijg je een kinderlijke vormgeving, voor een vrouw van 70 een volwassen vormgeving met een groter lettertype.
De widget's die gebruikt zijn voor de bibliotheek Den Haag vond ik erg handig. Een widget met een activiteitenagenda, locatie en openingstijden, een TV-widget enz.
De bibliotheek moet zijn diensten steeds verder ontwikkelen,
zowel online als in de echte wereld!

1 opmerking:

  1. Het wordt een bibliotheek op maat: digitale mogelijkheden voor iedereen; persoonlijke begeleiding (indien nodig) voor de bezoeker.

    BeantwoordenVerwijderen